Friday, March 25, 2011

::: KELEBIHAN ADE DOMAIN SENDIRI ::::

.COM or DOT COM


Seperti yang uolls tau domain sendiri/berbayar ni mempunyai pelbagai kelebihan KALO TAK SILAP $18 SETAHUN dlm usd ok.. covert la duit kita ala still murah kan. Antaranya adalah:


  • Kita mempunyai hak penuh keatas blog kita..That means google tak da hak nak delete mana-mana entry yang dianggap salah di sisi undang-undang siber..
  • Nama domain lebih ringkas dan mudah diingat.. Contohnya izznchaa.com (berangan je hahahaa)
  • Domain berbayar lebih selamat kerana didatangkan dengan Protection ID
  • Menunjukkan yang kita serius dalam blog.. Takkan la bila dah ada domain sendiri/berbayar uolls  nak biarkan blog uolls bersawang.. Mesti nak sentiasa update kan..
  • Buka mata syarikat pengiklanan untuk menyewa tapak di blog yang ada domain berbayar.. tapi pastikan blog uolls ni sentiasa ada traffic, kalau boleh biar "jam"

No comments:

Post a Comment

KOMEN TANDA SOKONGAN

Categories