Tuesday, March 15, 2011

::: REAL OR NOT REAL HIKAYAT MERONG MAHAWANGSA :::


4 BINTANG FOR THIS FILM
Kenapa anda perlu tengok filem ini:
1. Filem terbaik Malaysia dari segi CGI
2. Dialog yang mantap terutama bahasa kiasan dia
3. Lakonan yang mantap terutama dari Khir Rahman sebagai Kamawas
4. Filem Malaysia yang lain daripada yang lain. Bukan tipikal.
5. Babak pergaduhan yang awesome. Darah berterabur sana sini its real.
6. Stephen Rahman sangat handsome (menurut kata-kata tunang saya) n sedikit berisi dr biasa.
7. Lakonan Ummi Nazeera sangat awesome walaupun keluar sekejap je.
8. Boleh belajar sejarah kerajaan Kedah.
9. Boleh buat anda menangis kalau anda seorang wanita yang over sensitif.
10. Skor muzik dia sangat best n naik bulu roma n semangat tu sampai kepada penonton.
11. Obefiend pun kata filem ini best.
12. Film termahal selepas PGL.

Kenapa anda TAK perlu tengok filem ini:
1. Kalau anda expect kualiti filem ini macam filem Gladiator.
2. Pertukaran babak ke babak yang dibuat macam nak tak nak.
3. Watak Puteri China n
puteri india yg kua jap tu sangat tak pandai berlakon.
4. Pelakon extra yang terlalu keding dan terlalu buncit dan tak pandai berlakon langsung.
5. CGI time babak Merong guna cermin agak kelakar.
6. Stephen still mcm mat saleh tgh ckp melayu dlm cite ni
7. Baju besi rom agak kelakar... why tak dreka mcm cite 300 ke?
8. Kita kekurangan plakon2 xtra yg sasa
9. Khemah putih tu mcm tak kena je.
10. costume harus dpertingkatkan lg kasi real lg2 rambut palsu putih n pjg yg dpakai oleh datuk rahim tu sgt lah palsu n keras.
11. Time plakon2 xtra hangus terbakar masa kena silauan cermin tu nampak sgt teknik komputernya...still tak real...
Kesimpulannya, korang kena tengok sebab selain daripada dapat menyokong filem buatan tempatan, penilaian terhadap filem ini hanya boleh dilakukan selepas anda menontonnya. Nak kata best sangat tak adalah sampai terlalu best, nak kata tak best sangat tak lah terlalu tak best. So kena pergi tengok baru tahu dan baru dapat faham apa yang Abang Nara cuba sampaikan. FOR DETAIL GO TO THIS BLOG
Ni petikan dr blog abg Nara n sy rase patut bkongsi bersama korang semua... nk detail jgn segan2 singgah ke blog abg Nara yg cukup popular ye... sy stuju ngan pendapat abg Nara n sy ade tambah ckt pandangan sy selepas sudah menonton filem ni... pandangan yg sy tambah sy boldkan... selebihnya its from Abg Nara.
APA2 PN SOKONGLAH FILEM MELAYU, KRITIK SECARA MEMBINA BKN MEMBUNUH ANAK BANGSA SENDIRI.

4 comments:

  1. tapi still rasa mau tengok filem ni..rasanya antra filem melayu yg pling membanggakan kot...

    ReplyDelete
  2. yup... stuju ngan man...
    kalo kita tak sokong sape lg kan...

    ReplyDelete
  3. mmg awesome...dr cr kamu bcerita..nk tgk lh..i hav done following u

    ReplyDelete
  4. tq purple...sy dh follow awk ke?

    ReplyDelete

KOMEN TANDA SOKONGAN

Categories