Monday, March 21, 2011

::: TAK SENGAJA SEKSI? CUBA BAYANGKAN :::

* MASA TRY BAJU TU BOLE JE NILAI N MENOLAK TUK MENGAYAKANNYA... NAPE PAKAI JUGAK? KAN BOLE MENOLAK?FOTO pelakon remaja, Miera Leyana Kasmi, 18, tiba-tiba beredar dengan pantas dan menjadi bualan hangat di Internet selepas dia menghadiri majlis Malam Gala Rafflesia dan Mandalay di ibu negara baru-baru ini.
Apa tidaknya, gaun rona emas rekaan Wan Huzairil Wan Hussein, 38, yang membaluti tubuh pelakon utama Kamelia Katrina itu menjolok mata sehingga menampakkan sebahagian daripada isi payu daranya.
Secara tidak langsung, ia menimbulkan rasa tidak selesa dalam kalangan sesetengah pihak dan peminat.
Justeru itu, Kosmo! telah menghubungi Miera bagi mendapatkan pengesahan lanjut berhubung kisah sebenar di sebalik busana itu.
Kosmo!: Bagaimana boleh setuju untuk menyarungkan busana itu?
MIERA LEYANA: Sebenarnya gaun itu siap pada saat-saat akhir kerana Wan Huzairil baru sahaja pulang dari Bangkok, Thailand pada hari yang sama majlis berlangsung.
Saya sendiri mencuba gaun itu tiga jam sebelum majlis dan Wan Huzairil hanya sempat mengubah saiz gaun itu kerana ia sedikit longgar.
Bagaimana perasaan anda semasa menyarungkan gaun itu?
Pada mulanya saya rasa okey dan tidak terlalu seksi sebab tiada orang yang perasan. Namun sewaktu jurugambar meminta saya untuk memberikan pose, para tetamu lain sudah mula memperkatakan tentang gaun saya yang kelihatan seksi di bahagian tepi.
Selepas itu, saya dengan segera berjumpa dengan Wan Huzairil dan meminta dia melakukan sesuatu agar bahagian tepi itu boleh ditutup. Malangnya selepas melakukan pengubahsuaian, situasi itu masih sama (kelihatan seksi).
Apa yang cuba anda lakukan untuk menutup bahagian yang terdedah itu sepanjang majlis berlangsung?
Saya akui berdepan dengan kesukaran sepanjang majlis, malah sudah sedaya upaya cuba untuk menutup bahagian tersebut dengan sebaik mungkin menggunakan tangan dan beg tangan, namun ia tidak membantu.
Jalan terbaik ialah saya perlu tampil yakin seolah-olah tiada apa yang berlaku.
Adakah anda sengaja ingin mencuri perhatian dengan memakai gaun tersebut meskipun sedar ia kelihatan seksi?
Saya akui tidak sengaja untuk mengundang sebarang kontroversi dan tidak mahu dilabel sebagai pelakon yang seksi. Saya lebih senang jika orang mengenali saya melalui bakat lakonan yang saya paparkan.
Bagaimana reaksi keluarga tentang isu ini?
Alhamdulillah keluarga saya okey. Mereka sentiasa menyokong dan pada masa yang sama menegur saya bahawa insiden tersebut tidak sepatutnya berlaku.
Bagaimana penampilan anda di luar?
Saya sebenarnya seorang yang ringkas. Kalau keluar hanya menyarungkan jean dan baju T.
Jadi apa pengajaran yang anda pelajari?
Pertama sekali saya ingin meminta maaf kepada sesiapa yang kurang senang dengan penampilan saya pada majlis itu. Saya tidak boleh puaskan hati semua pihak. Lagipun tiada siapa yang bersalah dalam hal ini dan insiden itu berlaku secara tidak sengaja.
Pada masa akan datang, saya akan lebih berhati-hati dan cuba elakkan untuk mencuba pakaian pada saat-saat akhir.
SUMBER: KOSMO! ONLINE

No comments:

Post a Comment

KOMEN TANDA SOKONGAN

Categories