Thursday, April 14, 2011

FILEM 2012: BETUL KE TIKET VVIP TU WUJUD?


PLOTBerlaku bencana seluruh dunia yang menuju kepada hujung dunia dan mempunyai orang yang mungkin terselamat berusaha sedaya upaya untuk meneruskan kehidupan mereka. filem itu mendapat inspirasi oleh beberapa hipotesis menyatakan yang bahawa kaum mayans purba meramalkan peristiwa kiamat akan berlaku di sekeliling musim sejuk solstis 2012.

Sure semua dh tgk cite blockbuster ni kan... memang best n meninggalkan kesan kt kita but tu bkn fokus utama but edayfaz nk fokuskan salah satu plot cite ni... 

BETUL KE US ADA BINA KAPAL MACAM TU?
BETUL KE WUJUDNYA TIKET VVIP TU?
BETUL KE PARA PEMIMPIN DUNIA TAU PASAL TIKET NI?
BETUL KE TIKET VVIP TU DH DJUAL?
KALO NK PG HOTEL ANGKASALEPAS PN BAJET 15JUTA USD
HARGA TIKET VVIP NI SURE MORE THEN TAT KAN...

video

Kerisauan ada la ckt2 dlm hati edayfaz ni, mls nk pk sebenarnya but terfikir gak kadang2 wpn cite ni dh lama dtayangkan 2009 rasenye... tak dapat dbayangkan kalo apa yg dgambarkan dlm filem 2012 tu betul2 terjadi... tu bkn kiamat but kalo bencana alam mcm tu betul2 berlaku for sure org2 mcm kita mati shahid la semua...shahid ke huhuhu... means sure past away mcm tu je la kan... for sure pemimpin2 dunia awal2 lg dh beli tiket satu family... org2 miskin mcm kita ni bkn miskin la org2 biasa mcm kita ni for sure la tak mampu nk beli tiket vvip tu kalaulah ianya betul2 wujud. smlm terbaca dlm paper metro kalo tak silap ade tunjuk hotel angkasalepas memang sgt2 canggih n cantik la n kos nk pg sekita 15juta USD... sah2 artis2 hollywood je mampu kot... adakah semua tu adalah tiket vvip? kita tak tau apa dsebaliknya may b hotel tu just tuk mengaburi mata kita je... wah pandai2 je wat andaian... hahahaha just terfikir je... but hope semua tu just jalan cerita or plot filem 2012 semata2 n just rekaan or bayangan pengarahnya sahaja. Tp kalo betul2 jadi mcm tu sah2 org2 mcm kita ni akan ade yg akan redha je n akan ade yg akan fight, sure pg serang n berebut2 nk naik gak sama mcm dlm cite tu kan... tak dpt nk bayang ahhhhh!!! kalo betul2 sudah sampai masanya tiada makhluk pn yang akan terselamat... tiket vvvvvvip pn tak dapat selamatkan sesape... adakah kita sudah bersedia? ikhlas dr hati edayfaz i will say am not redy yet... a lot to learn n prepare inside n outside...
Mintak djauhkanlah segala yang tak elok... amin

6 comments:

  1. :)

    nyte . have a nice day tomorrow !

    ReplyDelete
  2. nyte aiman...same goes to u...

    ReplyDelete
  3. filem nih sbnrny mrk nk perlekehkn islam..cbe tgk btol2..=)

    ReplyDelete
  4. yup tu sy tau, nampak sgt kan...stuju ngan miss sandwich...thanx ya sudi dtg blog sy n komen, sy dh follow awk...

    ReplyDelete
  5. kalo nak tengok filem make sure jgn pengaruhkan dia sampai dalam kepercayaan.
    Kita tak boleh mempercayai sesuatu yang blom terjadi kecuali perkara itu disebut didalam al-quran dan al-hadith. Itu pon, amik la ia sebagai jalan untuk kita memantapkan iman kita menuju akhirat..

    ReplyDelete
  6. tq pakcoh... terpengaruh tu jauh sekali cume filem ni wat kita terfikir sahaja...

    ReplyDelete

KOMEN TANDA SOKONGAN

Categories