Monday, April 18, 2011

Scream 4: SUPER DUPER SHOCK


Salam semua...


Bila usia sudah makin meningkat, baru jalan-jalan sikit sudah terasa penatnya, hahaha tua ke? tua sikit dari kebiasaan hehehe. Ceritanya bermula jam 3 pm tadi, saya keluar bersama kawan-kawan menonton scream 4 di Alamanda, nasib baik sempat catch up for 3.30pm punya tayangan kalau tidak memang terpaksa tunggu tayangan jam 7.30 pm, sah-sah akan boring menunggu hehehe... eh banyak cakap pulak saya ni hehehe, saya hendak bercerita pasal filem ini, aduh IR susahnya nak tulis ayat standard ni, dah jadi mcm nak belajar bahasa balik pulak.. guna bahasa sms je la hehehe. Lain kali sy asah lagi bakat.

SCREAM4 cite ni memang super terkejut n sarat dgn aksi bunuh2 yg tak djangka, tak boring tgk cite ni sbb jalan cite yg quit ok n tak meleret2 n tak ckp byk tp byk aksi tu yg best tu, baru nk cool je dh terkejut balik hahaha, sy tak la tp kwn2 sy tu kuat tkjt hahaha ayat cover wakakaka... scream 1-3 tak bole nk recall balik la memang tak ingat dh hehehe tp yg ptg ketiga2 cite tu sy tak tgk kt wayang... yg ke4 baru tgk kt wayang. lakonan Neve Adrianne Campbell sbg sidney dalam cite tu memang best sbb dia lah hero utama wpn pmpuan ala cite hollywood pmpuan pn bole jd hero tak mcm cite melayu kan hehehehe... hero keduanya David James Arquette sbg sheriff kt kwsn tersebut nmpak mcm hero yg lemah je hahaaha may b watak dia mcm tu kot tak bole nk salahkan dia gak cz kalo skrip nk mcm tu sure dia kena lakonkan mcm tu kan hehehe... yg plg best ada muka2 baru sbg watak2 penting antaranya Emma Rose Roberts (anak sedara julia roberts) n Hayden Leslie Panettiere (pelakon drama HERO) n berlakon sbg wife kpd sheriff iaitu bintang friends Courteney Bass Cox. Cite ni dia lbh kpd jiwa yg terganggu, sakit mental, mcm tak puas hati pn ade gak mcm tak bole nk tgk org senang n berada di atas, dia nk jd mcm tu tp dgn guna jalan singkat dgn wat benda2 yg OMG why like tat... sampai sanggup bunuh mak sendiri? kwn2 baik sendiri? n tetttt.... 

Dalam cite ni gak kita takkan bole menjangka sapekah dalang or sipembunuh itu... sy bagi klu je lah kang bgtau semua korang nk g tgk jd tak best lak... dalang yg merancang semua pembunuhan dlm cite ni adalah watak yg paling lemah dlm cite ni, bkn watak dia lemah tp pembunuhnya ada yg d anggap mangsa yg prlu dlindungi... wow suspen kan hehehe... sy bajet si ex mangsa tu yg tukang bunuh2 tu tp sangkaan sy meleset adoi... kesian dia tak pasal2 kena tembak kt tettttt n kepala... ni ikut pandangan sy la kalo sape yg tak suke its fine n sy tak kisah pn cume its just my pandangan ye... anda patut tgk cite ni sbb ianya best n pada sesape yg memang minat cite2 jns mcm saw, freddy, freddy vs jason sure akan suke cite ni... tp kpd yg lemah semangat n ade masalah jantung jgn sesekali tgk ye bahaya... dr 5 bintang sy bagi 4 bintang n seriusly masa tgk cite ni tak menguap langsung n tak terase lamanyer menonton, sentiasa rase cemas n mcm kita lak yg nk kena serang or wat ever lah heheheh tak nk la tulis benda tu seram la hahaha... 

Moral of the story air yg tenang jangan dsangka tiada SCREAMMMM hehehe... kelihatan lemah tak semestinya lemah sbb pesepsi mcm tu lah yg akan mendedahkan kita kepada bahaya kalo ikut jalan cite ni lah... hehehe so selamat menonton.

6 comments:

  1. hm..skrg byk betol cite antu kn..huhuu

    ReplyDelete
  2. radian... ni bkn cite antu tp cite bunuh2 mcm psyco la...

    ReplyDelete
  3. cam best jer.. tunggu kluar kat tv jer lah..

    ReplyDelete
  4. hahaha lambat lg la akie...berjanggut la akie tunggu

    ReplyDelete
  5. review plak movie Fast5 lepas nih.. Thriller nampak bes..

    ReplyDelete
  6. ok ayie, kalo sy pg tgk cite tu sure sy buat review dia ya...

    ReplyDelete

KOMEN TANDA SOKONGAN

Categories