Sunday, May 15, 2011

INTERVIEW: PEMBANTU MAKMAL, TOLONG PLEASE!!!

Salam semua...
hujung bulan ni (25.05.2011) JS ade interview kt putrajaya kat SPP untuk jawatan pembantu makmal, so gementar memang ade n otak masih blank ttg ape yg akan disoal nanti... yup JS tau ni just jwtn sokongan je n sure ade yg pandang rendah, its ok bg JS peluang yang dberi tidak harus dpersia2kan biarlah ape org nk kata. Dikalangan2 kwn2 rapat mahupun sedara sendiri sudah pn ade yg tak menyokong keje ni, katanya blajar tinggi2 ko nk keje ni je? ni taraf pe? OMG nape mcm tu? bermula dr bawah tak salah kan? tak hinakan? Bg JS dlm dunia hari ini perlu ke kita pilih keje? senang ke nk cari keje? habaq mai? susah tau so biarlah keje ape skalipn JS akan sambar n tak kisah untuk brmula dari bawah... timba pengalaman n mantapkan skil yg ada... pada sape2 yg tak menyokong tu fine JS akan buktikan... 


JS nk mintak sgt2 tolong kwn2 blogger yg baik2 ni supaya berkongsi pengalaman or pape lah pasal interview n soalan2 yang bakal dtanya... untuk jawatan ni agak2 soalan apa yang bakal dtanya ye? ada sape2 bole bantu? soalan2 pasal bahan kimia diaorg akan tanya tak? JS bab2 sains ni kureng n need to study balik cz JS jns otak art otak seni bkn otak numberic hehehehe... JS alu2kan kepada sesiapa shj yg nk share cara nk hadapi interview, cara pemakaian, soalan2 n apa shj yg ade kaitan dgn interview... 

Satu lg JS nk mintak tolong kwn2 semua... doakan JS berjaya interview tu tau... sbb JS nk sgt keje tetap yg bole menjamin masa depan JS... nk jd usahawan modal plak takde so sgt2 berharap kali ni rezeki JS lah... doakan ye... sayang korang!!! 


No comments:

Post a Comment

KOMEN TANDA SOKONGAN

Categories