Monday, May 30, 2011

KENAPA LELAKI TUA SUKA LEPAK KEDAI KOPI

Salam semua...
Sebelum tido wat entri jap... sbb tiba2 je terlintas dibenak fikiran JS ni hehehe... fokus group adalah warga2 emas lah kan ckp tua ade yg marah hahaha...skop area kampung ya... Ni JS alami sendiri time pagi2 kua beli nasi or sarapan lah senang ckp hahaha n time tgh ari time lunch...

Ok2 melalut kelaian lak... memang pg lah mane2 kedai kopi majoriti lelaki warga emas lah yg selalu lepak2 kt situ... nk cr pmpuan sgt2 susah kalo ade pn yg jd waiter or bini tioke je hehehe. So nk wat entri kena la wat survey so JS rajin2 la pg lepak2 sambil tunggu bungkusan mknan JS siap JS bukak telinga dgr topik2 perbincangan diaorg... memang kalo jd pemimpin memang hebat lah ngan gaya bagai hehehe... kalah pemimpin sedia ade kan...

Antara topik2 perbincangan:

  1. Hal2 politik semasa sampai peringkat global tu.
  2. Hal2 or isu2 yg tgh hot mcm simbah asid n hal2 ygberlaku dlm kg diaorg tu.
  3. Hal diaorg ade attent mane2 majlis (smlm ko tak pg ke anak yusuf kawen...cth la).
  4. Sesi jemput menjemput ke majlis kenduri (siap bwk kad jemputan tau).
  5. Hal2 yg berkait dgn kenderaan diaorg (sama ada beli baru atau ade xciden ke rosak ke).
  6. Soal2 agama n hal2 masjid.
Apa yg ptg lelaki warga emas tak bergosip tau... dr 5 kedai kopi yg JS try lepak memang topik perbincangan sgt bersih dr gossip ye... so lelaki memang tak suka gossip tak mcm pmpuan kan kan kan... abis kejap lg kena serang la JS ngan pmpuan... sebilangan je tak semua pmpuan tau hehehe... So moral of the story lelaki warga emas ni memang menjadikan port2 kedai kopi sbg tempat mereka berkumpul dan bertukar2 maklumat... selain mengeratkan persahabatan sesama mereka... ni dikira bkn lepak yg buang masa tp berilmu lah kecuali yg jns lepak sampai tak ingat anak bini tu terkecualilah... apa yg JS jumpe semua ok n cukup time solat diorg balik umah or kalo rase eh bini aku dh siap msk ni aku balik dulu ya hehehehe... So ape kata korang pasal ni?



No comments:

Post a Comment

KOMEN TANDA SOKONGAN

Categories