Friday, May 6, 2011

SURUHANJAYA PERKHIDMATAN PELAJARAN: MUDAH DIPANGGIL TEMUDUGA

Salam semua...
KENAPA SUSAH SANGAT NAK DAPAT KERJA?

js rase hampir semua org pernah mengalami masalah ni kan...js pn tak terkecuali n dh hampir 6 thn js mencari keje tetap tp tak dpt2 gak... giler ah lama tu tp rase mcm jap je... isi spa setahun 2x, jenjob la, jobsmalaysia la, isi form yg jns temuduga dlm paper la, jns tebuka la, jns karnival kerjaya la.... mcm2 n nasib ttp tak menyebelahi js gak... dlm beberape tahun ni ade gak terpikir why why why...kaji punya kaji salah satu masalah js ni tak yakin nk speaking... sentap jap... bole je ckp tp bile time depan penemuduga sure jd blank n gagap...kalo ckp melayu lancar je...adoi... tp heran gak sbb 6 thn isi form n so on tau tak berape kali je js dpanggil interview? byk dow tau berape? 2x je....2x dlm 6thn ape silapnyer ek... yg ni js tak tau sbb ape... nk kata pointer tak bgs, pointer ok je tahap hampir2 dekan gak... ke tuhan blm nk bg rezeki lg kot...yg ni lah js pegang sampai ari ni... 

tp 6 thn tu js bkn dok goyang kaki je... js dh byk keje la wpn jap2 antaranya pernah jd cashier kt jusco mid valley, pernah jd s/a kt sunway piramid, pernah jd cikgu sains form 3- cikgu ganti la, pernah jd tukang masak restoran, pernah jd jurulatih plkn kt kem nasuha pagoh, pernah jd kerani, pernah keje kedai buku, ambik tempahan hantaran pengantin, buat hantaran n nasi pengantin n latest skali js bukak kedai sendiri... wah bunyi mcm gah je takde lah kedai kck je... berkat usaha n kesungguhan js kehulu kehilir buat proposal n so on akhirnya terhasillah FAZNET MULTIMEDIA COMPUTER CENTRE... cyber cafe kck2 je cukup la wat sara diri n family...n kedai js tu syukur sudah bertapak hampir 4 thn... n sambil2 tu jual baju ckt2 guna blog... cstyle080810.blogspot.com

wpn dh ade kedai kecik tp js tetap mengidam nk ade keje tetap means keje yg bersifat tetap n ade gaji tiap2 bulan... kalo harapkan kedai js tu alamat memang tak kawen2 la sampai tua hahahaha... 

syukur gak tanggal 25/5 ni js ade satu interview kt putrajaya jawatan kerani je... keje gov syukur sgt2 n hope kwn2 semua doakan js berjaya ye... kerani pn takpe janji keje tetap n masa depan terjamin...


kepada kwn2 yg tgh cari keje n berminat nk keje gov n tak kisah keje kerani ke ape ke korang isilah keje kosong kt website spp (suruhanjaya perkhidmatan pelajaran)... js dpt interview kerani tu dr sini lah... org kata mudah dpanggil temuduga so try la... nk harap spa ke ape ke lambat ckt...

spp ni bkn stakat keje cikgu je bole mcm2 keje pn ade tp dlm bidang pendidikan la... tak semestinya cikgu...
papepn thanx sgt2 kpd abg ipar js sbb bgtau js pasal spp ni awal thn ni n js trus isi n syukur cepat je dpanggil temuduga...

8 comments:

  1. cikgu sains form 3?mesti best dapat cikgu macam js :D

    ReplyDelete
  2. salam aisyah...nape best?
    ape yg specialnyer js ni?

    ReplyDelete
  3. macam baik....MACAM je...haha....mesti tak garang kan?

    ReplyDelete
  4. yeayy..nak mintak cikgu la..layak ker r hawiz nie?

    ReplyDelete
  5. layak je janji ade dgree n kesesuaian kos tu ade... hawiz try la

    ReplyDelete
  6. takde la baik sgt hahahah...
    yup memang tak garang pn wakakaka

    ReplyDelete
  7. Semoga berjaya dalam temuduga. Kerja rajin-rajin ya nnt cepat naik pulak. Insyaallah

    ReplyDelete

KOMEN TANDA SOKONGAN

Categories