Sunday, May 29, 2011

SYUKUR FAZNET MULTIMEDIA COMPUTER CENTRE SUDAH BEROPERASI 4 TAHUN

Salam semua...

Selamat pagi kelantan hehehe... JS kt kelantan ni sampai ptg smlm... bestnyer balik kg. Oleh kerana bagasi tertinggal dlm keta kakak so segala2 dlm keta kakak la hahaha... so pg td terpaksa la pg2 buta dh kua pg kedai beli berus gigi n facial. Balik2 je mak dh siapkan sarapan pulut pagi... jap lg mak nak buat nasi goreng pulak, rajin betul mak JS ni masak hehehe... tengah hari ni nk pg majlis kawen sedara lak... adoi baju takde ni wei hahaha... takkan nk pakai baju smlm kan hahaha...


Syukur sgt2 sbb sudah 4 thn rupanya cyber cafe JS ni sudah beroperasi hehehe... rase mcm baru je bukak, niat nk bg kt adik handle rupanya tak disia2kan sbb dia memang komitment n tak menghampakan abgnya... Pengalaman byk mematangkan nya amin... syukur jugak sbb CC JS ni nampak kemajuan yg drastik sejak dia ambik alih. Komputer pn dh bertambah, meja2 sudah menjadi baru n lantai pn dh bkn lg guna tikar getah n karpet tp skang dh dgantikan dengan tiles hijau... siap pasang sendiri plak tu ngan ayah...memang pandai betul, kalo JS ade sure JS tukar gaul simen je hahaha...


Syukur jugak sbb dalam tempoh 4 tahun ni Faznet dh menempuh pelbagai cabaran dan dugaan, jatuh bgn dan akhirnya maintain wpn takde lah mencatatkan keuntungan yang melampau2 tetapi ok la dr pemerhatian JS dengan pendapatan kedai ni jgk lah adik JS tanggung JS sambung master... tak cukup duit hello je kt dia terus bank in... mcm dia lak abgnyer hahaha... ala biasa la abg tgh blaja kan...nati abg dh keje abg lak tolong adik bangun n besarkan lagi kedai ni hehehe... JS masih ingat lagi time mula2 nk buka Faznet, mcm2 kata2 negatif JS terima sampai satu ketika hmpir mematahkan semangat tp nasib baik JS kuat untuk lawan semua tu lg2 time tu kwn baik sendiri pn mengutuk apa yg JS nk buat ni but syukur JS dh tunjuk kt dia yg u r totally wrong n tak payah nk gedik2 nk berbaik semula ngan JS. 

Kedai JS ni dh byk kali kena serbu ole pihak berkuasa gara2 ade org2 report kedai JS beroperasi takde lesen n byk penagih2 dtg lepak... WTH la... buat ape nk takut kan kalo tak bersalah... silakan serbu n check... lesen terpampang depan pintu "up to date" lg n ari tu polis siap wat urin test kt semua pelanggan kedai JS n rase nk tulis kt kertas besar2 "kedai ni bersih dr apa2 je benda2 kotor" n tampal kt lua kedai... takde sorang pn pelangan JS yg sangkut sbb dadah ke ape ke...semua bersih... nampak sgt ade org dengki n sape lagi kalo bukan bangsa sendiri... MELAYU la... melayu mane bole tgk bangsa dia sendiri senang... dengki la sepuas2nya... JS tetap berani kerana benar... Nk santau ke nk anta ilmu2 hitam ke biru ke "ada aku kesah" ALLAH maha berkuasa n sentiasa bersama JS... amin.

No comments:

Post a Comment

KOMEN TANDA SOKONGAN

Categories