Monday, June 20, 2011

ENTRI BARU ABG BEN MEMANG POWER: camana nak bagi orang suka dengan blog kita ?

Santai Bersama BEN ASHAARI

Salam semua...
Petang2 yg boring ni bukak fb sambil cr2 apa yg best tuk dbaca tiba2 abg ben publish entri baru cpt2 baca hehehe... sy sgt2 bersetujulah dgn apa yg abg ben 10 kita dok ckpkan tu... semuanya pusing sana pusing sini balik2 kita lah yg pengerak utama, semuanya bermula dr kita... gunakan akal tuk tarik pembaca dgn entri2 bernas dan berkualiti... dgn semua tu lah org akan sukakan blog kita. Paksa2 org suke blog kita takkan bawak blog kita kemana2 pn...lg org tak suke ade lah kalo main paksa2 ni hahaha... kt bawah ni ade beberape kata2 berbisa dr abg ben kita n sy memang cukup2 suke kata2 ni... mcm mutiara kata plak kan hehehe... jom sama2 baca kt bawah ni n kalo nak lg detail jom terjah blog abg ben yg sy dh link kan kt bawah...

AYAT POWER ABG BEN:

"Kita tak boleh buat orang suka blog kita .. Apa yang boleh kita buat ialah , pancing mereka masuk ke blog kita .. Kemudian kita hidangkan 'makanan seenak mungkin' .. dan seterusnya terpulang pada penilaian mereka sendiri.. Samada mereka suka atau tidak.

Jangan paksa pembaca suka dengan blog kita .. Kita patut paksa diri kita untuk memikirkan dan mengeluarkan entri yang 'berbisa' 

Kita ada kemampuan... buktikan yang kita mampu hasilkan penulisan yang bijak , sesekali sekala .. Sebab tu korang berani bukak blog ! Hanya mereka yakin dalam bidang penulisan akan memberanikan diri membuka blog !!

No comments:

Post a Comment

KOMEN TANDA SOKONGAN

Categories