Monday, June 20, 2011

NO MORE BLOG WALKING: MENCARI KUALITI BUKAN KUANTITI


Salam semua...

Sejak 3 ari ni kemalasan melanda jiwa hahaha, seriusly mls sgt2 wat entri sejak 3 ari ni... ari ni baru start semangat semula nk wat entri hahaha... may b sbb bz kot melayan anak buah kesayangan kan walaweh. Sejak sebulan lalu, sy dh quit dr menjalankan blogwalking... ianya bermula apabila sy beralih kpd menggunakan wifi ke berukband... phm2 je la nk bukak blog pn seksa lg2 blog yg sarat ngan aksesori, blog2 yg ringan je sy masuk n follow.

Bermula dr situ lah terpk mls la nk blogwalking dh, sy ni nk cr follower ramai ke? or nk kuantiti ke? pk punya pk sy nk mencari kualiti bkn kuantiti. Follower ramai diorg menjadi pembaca tegar ke blog sy? sure tak sbb dr respon setiap entri hanya sebilangan kecil je yg bersifat pembaca setia n memang sy mengenali mereka melalui kekerapan mereka dtg dan meninggalkan jejak pada setiap entri.

So apa yg sy buat skang ni adalah, hasilkan entri mcm biasa, promote mcm biasa cume takde blogwalking je... sape2 yg dtg baca entri n follow sy n meninggalkan link shj yg akan sy follow balik... so sesi penjelajahan ke setiap blog sudah pn berakhir. Apa yg pasti sy yakin tanpa blogwalking lah kita bole tau blog kita tu dterima oleh pembaca or tak... n dr situ gak kita bole tau pengaruh blog kita sbb kita dh tak guna slogan 'i follow u, u follow me back' yg biasanya kita tinggal kt shoutbox lepas blogwalking kan hehehe.

No comments:

Post a Comment

KOMEN TANDA SOKONGAN

Categories