Friday, August 12, 2011

PEMBANTU MAKMAL: DIPANDANG SEBELAH MATA


Salam semua...
Hari ni genap 11 hari abg yen keje sebagai pembantu makmal... mcm2 pengalaman dh abg yen lalui, baru 11 hari blm lg sebulan... memang betul2 mencabar, bkn keje tu mencabar tp orang2 sekeliling yang mencabar tahap kesabarab abg yen... So many PHD, i hate tat. Masing2 ada perangainya... tp dh set awal2 abg yen takkan masuk campur hal2 yang membuang masa mcm tu... ckp la pape abg yen tetap "masuk telinga kiri kua ikut telinga kanan... memory delete! hahaha...

Malas la nk simpan benda2 yg mcm tu... eewww mcm dh takde keje lain nk buat... hal kecik yg bole setel dengan mudah tetap nk djadikan hal besar... ni yg abg yen tak phm... nk je mencelah "wei dh2 la tu gaduh2 n dok mengata sesama sendiri, bln2 pose ni berbaik2 la" tp kang dikatakan junior kurang ajar plak... so abg yen tetap respek senior kt tempat keje dan keje seikhlas mungkin... org nk ckp pe ckp la selagi bole... ada aku kesah? nooooo!!! yg ptg abg yen bkn jns akan menyemarakkan lagi api yg tengah bernyala... kalo dsana tanya pape i will say i know nothing, n kalo sebelah lagi satu tanya pape jwpnnya tetap sama i dont knw... kalau bole abg yen nak keje bersama korang dengan epy2 bkn sana masam muka sini plak moncong je... abg yen jugak la tersengih2 tgh2 hahaha...

Dh menjadi kelaziman tak semua manusia tu baik n ok, rambut je sama2 itam but hati lain2... so berkawanlah dengan sesiapapun tp pandai2 la pilih apa yg perlu di ikut n apa yg jangan di ikut. Abg yen lebih kpd bersifat tak sebelah sape2... BERKECUALI! takde masa abg yen nk jd mcm tu. Tp ptg td masa on da way ke ofis melalui koridor terserempak ngan pelajar2, ingat diaorg nk bg laluan tp rupanya main langgar je abg yen... nampak sgt pembantu makmal ni tak dipandang n respek pun... ye la nk wat mcm mane level spm je kan... eeeee!!!

PESAN ABG YEN: phd oh phd dah2 la tu, rimas la!!!

KOMEN TANDA SOKONGAN

Categories