Tuesday, August 2, 2011

TERSENTUH SANGAT DENGAN KEIKHLASAN SEORANG AYAH


Salam semua...
Abg yen kembali lagi menghangatkan dunia blog setelah beberapa hari hilang sebab sibuk kerja kan... sekarang ni kul 6.30am dah kua pergi kerja pastu kul 5 balik... penat gak la dan nak updates blog jadi kureng semangat sikit... tapi hari ni dh semangat balik sebab tau raya ni abg yen dapat cuti dan bole balik kampung hehehe... miss u so much jojo. Abg yen baru siap masak daging goreng kicap dengan nasi goreng thai... buat sendiri tau pastu air sunquick je... sape nak datang la umah abg yen kat gombak ni hehehe...


Ok-ok berbalik kepada tajuk entri petang ni, kenapa abg yen tersentuh? nak tahu ke? ok begini ceritanya... semalam masa pergi terawih sebelah abg yen ada seorang ayah yang bawak anak dia sama time solat terawih tu... abg yen pelik la nape sampai bawah bantal teddy bear letak kt tempat sujud. Anak dia baya-baya 2 tahun kot... comel je. Apa yang buat abg yen tersentuh adalah bantal teddy bear tu dia wat sujud dengan anak dia... mcm mane ye nak xplain... hmm hmm mcm ni bila stat solat dia dokong anak dia sambil solat bayangkan solat sambil dokong anak sehinggalah rukuk...


Time rukuk tu lah dia mcm landingkan anak dia sambil dia sujud sebelah anak dia... mcm tu lah dia buat sampai abis terawih... tersentuh hati abg yen tengok kasih sayang seoarng ayah mcm tu... hampir-hampir mengalir air mata ini... alamak kantoi hahaha. Anak dia diam je dan jap-jap ketawa kedengaran... betapa bagusnya ayah budak tu... at list dia mengajar anaknya mengenal solat. So sweet!!!

PESAN Abg Yen: SELAMAT BERBUKA SEMUA...

KOMEN TANDA SOKONGAN

Categories