Wednesday, November 16, 2011

KURUS DALAM MASA 1 BULAN: TERKEJUT DENGAN DIRI SENDIRI

Salam semua...
Rindu abg yen tak? mestilah rindu kan hehehe, tau... tau korang rindu abg yen sgt2 kan sbb lama dh abg yen menyepi, sorry sgt2 sejak dh keje ni blog terabai je n seringkali malas nk share kt group2 blogger... adoi ape nk jadi la kan... tp abg yen ade nak share sesuatu yang penting kt korang semua sbg pengubat rindu... nak tak? ala la semua nak kan hehehe...

GAMBAR 75KG
Ok2 abg yen nk share tips2 diet yang abg yen telah jalani selama sebulan lebih ni dengan bantuan personal trainer abg yen yg sentiasa membantu abg yen menguruskan badan... spt yg korang sedia maklum abg yen dulu kurus je kan but sejak setahun yg lalu abg yen mula naik berat badan n mula tak menghiraukan penjagaan badan atas sebab2 tertentu... setiap ari mesti ada sindiran dan kritikan2 negatif yang diterima like a "abg yen boncet", "abg yen gemuk", "gem gem", "bulatnyer", "chubbynyer", "ko dh tak hot" n mcm2 lg dh wat abg yen terfikir sejenak... seriusly am stress bout tat lagi2 bile tgk cermin... OMG ewwww buruknyer!

Hari demi hari kritikan2 tu tetap juga tidak menyuntik semangat kpd abg yen tuk tampil kurus spt dulu balik but sejak sebulan lebih yang lalu pertemuan dengan seorang insan telah membuatkan abg yen mula mendapat satu semangat yang selama ni abg yen tercari2 semangat tu... bermula 10/10/2011 (memang kena ngan tarikh yg cantik) suntikan tu terus menyerap kesegenap salur darah abg yen... wah, eh jap2 ni nk share tips diet ke nk karang kisah romantik ni hahahaha....

GAMBAR TERBARU 67KG

Ok2 tak mau cite panjang dh jom baca tips2 n cara makan n rutin seharian abg yen dalam menguruskan badan dengan cepat dgn bantuan my personal trainer:

  1. Magical of love, kuasa cinta amat kuat tuk menjadi penyuntik semangat.
  2. Tidur yang cukup.
  3. Senaman/gym setiap hari sekurang2nya 2jam sehari but ambik la cuti sehari rehat2 kt umah ok...
  4. Cut off ur kalori wif cardio, abg yen burn at list 200 kalori sehari n paling tinggi 400 kalori a day. sape yang pg gym dia sure tau mcm mane nk kira kalori yg kita dh burn with senaman cardio.
  5. Banyakkan makan buah xspecially banana (3 biji sehari).
  6. Breakfast wif cornflakes, banana or roti high fiber wif sugar free jem (2kpg roti n sebiji pisang or semangkuk kecil cornflakes).
  7. Lunch wif sayur or fish or chicken (ckt2 je ok sekadar kenyang bkn melantak ok).
  8. Dinner wif sup sayur or fitness cornflakes (semangkuk kecil shj).
  9. Cut off semua menu yang melibatkan nasi tp slow2 tau cut nasi tu sikit2 then cut trus dr makan.
  10. Banyakkan minum air or low fat milk... tang susu tu abg yen susah ckt nk telan but abg yen akan belajar tuk minum susu slow2...
  11. Dalam seminggu diet tu, makan la jgk nasi or me or pape lah yg teringin cz its ok if sekali sekala... tp abg yen still cant cz bila mau makan ns ke mee ke or pizza trus pk no no gemukkkk nati hahahaha...
Kat bawah ni plak adalah tips2 yg masih belum boleh abg yen ikut sepenuhnya:
  1. Banyakkan minum low fat milk
  2. Banyakkan makan putih telur n yg kuning tu makan 2 je sehari jgn lbh2 tau n kalau dimakan mentah lg bagus... mcm mane nk telan ek cz sushi pun abg yen seksa nk telan hahahaha tp nk hot kena telan ok!!!
  3. Banyakkan pengambilan protein dalam setiap menu yg dimakan atau pengambilan minuman protein.
  4. Jangan minum tea or coffee cz kandungan yg ade dlm tea n coffee bole meneutralkan protein dalam badan.
GAMBAR TERBARU 67KG

So hasilnya... abg yen lost bout 7kg n ukuran pinggang dr 34 dh jd 30 tanpa rase lesu atau lapar atau keletihan cz ini adalah diet yg betul bkn crash diet yg menyiksakan... its fun to me n easy bha. Jangan lupa untuk mencubanya kalo teringin untuk mengubah penampilan lah for new year may be hehehe. Oklah tu je setakat ni, rasenyer gaya bahasa dah lintang pukang jadinya cz its time to sleep nati my personal trainer marah tido lewat2 hehehe... bdw abg yen sgt2 berterima kasih padanya cz tanpanya abg yen takkan jd mcm sekarang. Korang nk tgk pic dia ke? tak yah tak yah nt terpikat kang hahaha.... blerk!!!

PESAN ABG YEN: cinta memang bisa mengubah segalanya...

KOMEN TANDA SOKONGAN

Categories