Tuesday, November 12, 2013

BENTUK BADAN SEKSI ATAU SEKSA, JOM DIET

Salam semua...
Hari ni abg yen nak share sedikit tips diet buat tatapan semua pembaca yg diambil dr FB kwn abg yen iaitu Markonah Le Martopo yg comel lg cute hihihi... setelah membaca sisipan yg telah beliau tulis maka barulah abg yen tahu oooo byk juga yg sy tidak tahu sebelum ni berkenaan diet2 ni... so jom baca sisipan beliau ini...



Skrg sy dpt bezakan antara tubuh2 berikut:-

Rajin bersenam tp tak jaga makan: Kurus. Tp mengelambir. Ibarat isi air dlm belon,hayunkan kiri kanan. Bila aerobik,selulit2 yg diselaputi kulit mcm getah ditarik2. Terik. Bentuk tubuh x cantik. Mcm x ngam setiap anggota tubuh. Tgn besar la. Kaki kecil la. Pinggul jatuh. 



Malas bersenam tp rajin jg makan: Bl b'joging terjelir2 lidah. Pd hal berat 45-55kg je. Nmpk kurus semcm,mcm x ckp zat. Lg 1 kategori ni dpt Tgk dr perpeluhan. B'lari byk pusingan,alahai peluh. Mcm dipercik2 air je. Tp golongan ni kira selamat. Sbb kena kawal mkn yg plg utama.



RAJIN BERSENAM,JG MAKAN DGN DISIPLIN TINGGI: Fulamakkk.. Golongan ni plg dicemburui. Badan kental! Wlu pn pempuan. Kwsan2 lemak plg suka b'kumpul mcm perut,lengan,peha adalah kwsan plg cun!! Bila menari,steady je. Xde mengelambir lgsung! Golongan ni bl exercise peluh mcm banjir! Habis basah lantai! Stamina yg konsisten! Suruh menari 1jam,jarum tenaga masih maximum di akhir2 minit! Bahagian perut belah tepi kiri kanan perhhh! Mmg isi daging yg kental. 



Contohnya: Guru kelas aerobik yg sy join,body mmg kurus. Kulit mmg cantik. Stamina best. Tp x seksi. Sebab apa? Tone body Xde. Lemak akibat x jaga makan jelas. Dan body figure masih tahap "boleh la"



Manakala guru kelas body attack di Fitness First yg sy join,membuatkn sy tiap2 minggu xmau miss kelas dia!! OMG! Bila dia berdiri,rasa mcm ratu kot depan sy. Muscle dia cantik. Bila dia b'cekak pinggang,tangan,lengan,perut,pinggul,peha,kaki ngam! Body tone yg superbbb! Bukan sbb dia angkat berat,tp dia kongsi tips bhw dia mmg x mkn minyak&gula serta makanan2 MSG tinggi. Umur masuk 50,lg la OMG!! Malu! Malu! Ni umur 30 pun belum,alahai badan. Ketawa badak Tgk...



KOMEN TANDA SOKONGAN

Categories