Wednesday, February 3, 2016

AGENT INSURANS KEJAR AKU: AKU SIHAT LA WEHHH!

Salam semua... 

Jejaka stylo kini kembali mewarnai tahun 2016... hahaha, JS nak panaskan blog yg dh suam ni sbb lama sgt dok dalam pantang kan... almaklumlah beranak ramai kahkah... Jom bikin panasss

Perangai org kita ni,alah tulis terus la senang org melayu kita ni kan kalau dengar je perkataan insurans terus mencicit lari tak cukup tanah mcm nampak antu je... Kalau ada kawan yg jd agent insurans dan dan jugak time tu lah berubah perangai mcm la agent insurans ni hadap sgt nk suh ko masuk insurans... hihi jap2 nak on ekon, rasa panas telinga plak hahaha...

Agent insuarans ni tugas dia bg kesedaran bkn dok ari2 paksa org ambik insurans, ko ingat senang nk sedarkan kepala2 melayu ni... oh tu keje yg plg hardcore nk buat tau... kihkih... Contoh lah time ko dok merempit balik keje kan tiba2 terlanggar keta org tak pun terlanggar bontot lori gara2 dok leka sgt tgk awek tp jalan... abis patah 14 hahaha time tu ke baru nak ingat aku ada insurans tak? menyesal lah ko time tu, cpt2 ingat ada berapa juta duit dlm bank nk cover kos ko exciden tu... cukup kaya tak? jawab sendiri dlm hati haha... nanti tgk bil hospital lagi la ko meroyan mcm mati anak... 

"time sihat ko lari tgk agent insurans, time ko sakit ko pg kejar agent insurans"


Lets say lah, kalau kita termati (bak kata bff js si epie) at least waris kita dapat pampasan sedebuk, seketul... ratus ribu mok wei. Memang takkan menyusahkan hdp diorg ckt pun... yg dh pg tetap pg yg masih hidup dapatlah menjalani hdp tanpa bebanan hutang n so on... tak best lg ke kalau ambik insurans ni? waduh waduh...

AGENCY TERBAIK BUMIPUTERA 2016: RICH GENERATION GROUP


Jadi, beringat lah sebelum terjadinya sesuatu yg tak diingini kt kita ni, make sure kalau jd pape pd kita... kita tak akan menyusahkan family dan kwn2 kita sbb apa? sbb dh ada insurans tuk cover semua tu... dok dlm wad pun senyum je walaupun tgh sakit hihi... jgn nak kekwat sgt bila jumpa agent insurans ni, diorg pun manusia tak makan org pun so tak yah la nak lari sambil jerit aku tak sakit lah, aku kuat ok, aku takkan mati...ehhh statement kekwat tu hahaha...

VIP QUALIFIER 2016: AGENT TAKAFUL JS NI




KOMEN TANDA SOKONGAN

Categories