Thursday, April 21, 2011

29 TAHUN LA BUKAN 20 OR 21

Salam semua... am back hehehe

boring kalo tak bole bukak blog ari2 mcm dulu hehehe... dok umah layan dvd je... pastu tido pastu mkn pastu sms or kol kwn2... tu je la keje hehehe... tgh2 dok layan lagu selena gomez "a year without rain" kebetulan tgh hujan ni sesuai sgt sambil terpesona ngan selena opsss... hahahaha

ok2 berbalik kpd tajuk entri ptg ni sy nk story bout am 29 not 20 0r 21 hahaha... ayat ni slalu sy ungkapkan pd org2 baru yg baru mengenali sy... yup mengaku awal2 muka sy awet muda kot sbb tu ramai yg ckp am still around 20-23... anugerah dr Tuhan n sy bersyukur sgt2 sbb wpn thn depan dh masuk 30 but sy still bole menyamar student bila beli tiket wayang hahaha... kelebihan so gunakan la wakakakaka... tu antara kelebihan org awet muda or muka baby face kan... tak bole dsangkal lg hehehe... awet muda n perangai tak mcm 29 menguatkan lg sangkaan org yg sy still muda...eh 29 dh tua ke? tak kan dewasa je hehehe... ye la ye la dh tua hehehe ala tak kisah pn sbb its just angka kan...ayat sedapkan hati sendiri hehehe... angka 29 kadang2 merisaukan gak cz still takde keje tetap n awek lg...tak laku ke? ke sy ni yg tak mencari? ke sy ni yg tak buka hati ni tuk d isi dgn cinta lg? OMG... tp sy percaya jodoh sy telah dtetapkan oleh Tuhan n pasti kami akan dpertemukan...wah mcm ala2 hindustan lak... tp sesuai la sy ni peminat hindustan hehehe...

Ramai kwn2 n org2 yg mengenali sy termasuk penjual2 hp kt WARTA n mines selalu tanya umur n rahsia sy... ade ke rahsia? mcm takde je... kalo sy ckp takde sure korang ckp sy tipu kan hahaha... ok2 rahsia takde tp apa yg bole sy bgtau amalan sy seharian je la... may b semua tu mempengaruhi kot... ok2 sy cite ye...

1. Sy memang tak berape suke panas matahari lg2 time tegak atas kepala, kalo pagi suke je sbb vitamin tu... kalo tgh ari n ptg sory sy nk kua sbb panas terik sgt n kwn2 slalu kata sy putera lilin hahaha...kena panas cair... hahaha... Pendedahan terhadap pancaran cahaya matahari menjadi antara faktor berlakunya proses penuaan. Anda perlu menggunakan krim perlindungan matahari setiap hari. Penggunaan krim perlindungan itu menghalang proses penuaan sekali gus bertindak ke atas prapenuaan.

2. Sy tak merokok wpn sekali... never n ever wpn semua pakcik2 sy, my dad n my bro smoker... ntah la tak berminat la hahaha lgpn memang dh mind set dr kecik nk kelainan dr sape2 pn dlm family...hehehe Asap rokok secara tidak langsung mempercepatkan proses penuaan seseorang kerana asap tersebut akan menyerap kandungan oksigen pada kulit dan melambatkan pembentukan sel-sel baru sehingga membuatkan wajah kelihatan pucat serta mengundang garis-garis halus pada mata.

3. Sy suke makan ulam2 time mkn nasi... bg je lah ulam pe pn sy pasti mkn cicah budu... kelantan kan hahaha, lg pahit ulam tu lg sy suke sbb mak ckp ulam yg pahit byk khasiatnya... peria sy gigit mcm tu je fresh2 je... n plg ptg sy suke mkn ulam yg fresh bkn dcelur or dmasak... basuh n terus mkn... halia muda pn sy mkn, bunga kunyit, bunga kantan, pucuk paku,rebung, serai daun, pucuk ubi,beko,keledek semua mkn... pucuk gajus, petai, jering, kerdas semua lah sy mkn... sedap ok kalo mkn dgn gaya yg betul... 

4. Digelar jejaka olay oleh kwn2... dulu sy pakai olay total effect la selama beberapa thn tp skang tak pakai dh sbb mls plus duit abis kt gajet je hahahaha...

5. Selalu happy or buat2 happy wpn kadangkala sedih gak la...hehehe, sy byk senyum n kalo stress mcm mane pn time jumpe org pasti sy senyum n takkan ade kwn2 yg bole tau sy tgh bersedih ke ape ke... senyum tu sedekah... senyum jg pemanis wajah... senyum lah selalu n epy... stress or melayan stress bole wat kita nampak lg tua dr usia... stuju tak?

6. Ni mak slalu dok sebut, ko ni suke kwn ngan budak2 or melayan budak sbb tu nampak mcm budak2 hahaha... yup to be honest sy memang sukakan budak2 dr baby till darjah enam sure jd kwn sy hahaha... kalo kt umah sebut je nama abg yen sure budak2 semua kenal hahaha... sebut kt org2 sebaya sy jarang sgt yg kenal wahahaha... 

7. Plg ptg jgn merasakan diri kita tua... sy memang tak pernah pk sy tua pn...sy ganti dgn dewasa or matang... bg sy tua2 ni baya2 nenek kita tu tua la kan... tp sejak ade 2 org anak buah yg comel n cute jojo n marissa abg yen dh berubah jd ayah ngah... tua ckt la hahaha... tp kadang2 tersasul gak bahasakan diri abg yen gak wakakaka... 

8. Tu je kot hahaha... kalo sy ingat pape lg sy tambah lg nati hehehehe...

8 comments:

  1. Whoaa... sama umur aku rupanya... ingatkan ko junior aku, hahaha...

    ReplyDelete
  2. 29 tahun yer... ala muda lagi.. bagus2 amalkan malam ulam2.. awet muda tu..

    ReplyDelete
  3. hehehe..wah...
    gaye..mutu..k'unggulan...
    nsb bek mmg ori nmpk awet muda..
    igtkn wt pmbdahan kt klinik lingam..ekekeke..

    ReplyDelete
  4. waaahhh baby face? like2..:P btw, kamu buat makcik nak jadi muda macam kamu..:)

    ReplyDelete
  5. salam snggah,..jnguk2 dshboard td,.hehe,.

    wahh,awet mudeee,.huii,.kalah CN,.hehe,.

    ReplyDelete
  6. cik rabiit: yup gambar sy, kenapa tak caya?
    jo: hehehe junior pn ok je hehehe
    akie: yup amalan sejak kecil, akie?
    fatin: tq ye hehehe
    ow2: ori ya bkn made in china
    maria: makcik ke? akak je la...ala anugerah tuhan...tq ya
    ciknurul: cn pn muda pe...hehehe

    ReplyDelete

KOMEN TANDA SOKONGAN

Categories