Tuesday, June 21, 2011

SHOUTBOX TAK PERLU KATA BLOGGER POPULAR

Salam semua...

Mesti korang terpinga-pingakan baca tajuk entri sy pagi ni, korang mesti selalu blogwalking kan ari-ari dan semestinya akan wajib masuk blog-blog ni:
  1. BEN ASHAARI (abg ben 10) 
  2. EQBAL ZACK (abg eq)
  3. BRO FRAMESTONE
Jadi korang perasaan tak dalam blog blogger-blogger popular ni takde shoutbox... kan kan kan, bak kata abg eq selepas dia review blog sy ni byklah komen2 membina darinya supaya blog sy ni makin mantap ari demi ari... so salah satu nasihat dia buang shoutbox sbb tak perlulah benda allah tu... dengan bilangan follower yg dh beratus2 shoutbox dh tak perlu... korang dh ade pengikut sendiri dh n blog korang dh makin maju dan maju... bg blogger2 junior or yg baru nk berjinak2 shoutbox sgt ptg sbb diaorg sedang belajar untuk naik... so lepas abg eq ckp mcm tu terpikir la ye tak ye gak ek... kata nk jd blogger popular gak kan so mestilah kena ikut nasihat otai2 ni... tq abg eq abb tak lokek menyumbang idea dan nasihat... terharu sy. 


Kenapa jgn letak shoutbox?
  • Abg Eq kata tak perlu shoutbox sbb bila kita dh mula ade pengikut dalam dunia blog jd shoutbox dh tak penting, kalo viewer atau pembaca suka baca blog kita diaorg akan follow tanpa dipaksa n akan meninggalkan komen pada entri... so skang kita jdkan komen kt entri sbg shoutbox baru kita...
  • Kalo blog kita berbisa org akan dtg komen wpn takde shoutbox... so sy sahut cabaran ni sejak 2 minggu yg lalu n nyata komen2 padas etiap entri sy semakin hari semakin bertambah... so kpd blogger2 yg nk try cara ni dpersilakan... kpd yg masih blm berani its ok...slow2 kata abg eq...

No comments:

Post a Comment

KOMEN TANDA SOKONGAN

Categories