Tuesday, October 22, 2013

MINTA SEDEKAH DIKALA SAKIT: BERGOLOK GADAI HARTA PUSAKA


Salam semua...

Ada sesetengah orang suka merungut apabila diwajibkan mengambil insuran@takaful peribadi utk perlindungan diri sepanjang hayat...beserta kad perubatan. saya yakin anda yg ramai merungut itu kurang faham kepentingan mengapa diri kita atau hayat kita perlu diinsurankan? sama seperti rumah atau kereta...


Pernah tak anda terfikir, hutang yang anda buat setiap tahun? anda mampu tipu semua orang "saya mana ada hutang, semua beli cash"...TETAPI anda tidak mampu menipu diri anda sendiri...rumah beli cash ke?kereta beli cash ke?kredit card suci ke?outstanding menimbun.hiii.....hutang lain-lain "personal loan" BANK RAKYAT, Bank ISLAM dah settle ke?atau bank-bank lain....emm, FAHAM kenapa anda perlu diinsurankan?

anda mungkin makan gaji @ berniaga sendiri. bisnes pun tak sentiasa kencang. makan gaji pun, kalau sakit, mula-mula gaji half, pastu tinggal sikit, last2 terminate terus. buat apa nak bela pekerja yg tak mampu bekerja. mungkin bisnes tgh kencang, Banyak simpanan kat ASB. kalau ada simpan la, yg tak ada langsung pun apa kurangnya. bukan taknak, memang tak ada lebih nak menyimpan.. Adakah anda tahu, dengan menyimpan sedikit sahaja drp duit gaji anda setiap bulan, dapat menyelamatkan anda dari bebanan hutang piutang dan kalau mati sekalipun, anda meninggalkan keluarga anda dgn sejumlah duit ringgit yang banyak yg tak mungkin anda simpan sendiri sebanyak itu yang dinamakan "PAMPASAN"..pampasan kemalangan, pampasan sakit kritikal, pampasan kecactan kekal dan pampasan kematian...satu lagi plg best "insuran menanggung semua KOS PERUBATAN anda utk semua jns penyakit", demam/batuk/denggi semualaaa...masuk hospital swasta, bilik selesa, layanan baik, yg rawat kita hari2 Dr PAKAR lagi, makan sedap bukan tawar2 mcm xnak bagi makan je.the best we can get dgn hanya menyimpan tak sampai 1/20 pendapatan kita sebulan...

AGENT ERBAIK GREAT EASTERN 2013

Percaya pada saya, di saat kesihatan kurang memuaskan, bukan kereta @ rumah mewah duit ringgit yg dibanggakan tetapi rawatan dan layanan terbaekk utk memulihkan kesihatan saja yg berlegar2 di ingatan..

Kalau anda rasa apa yg saya cuba sampikan ni, anda jangan malu jangan segan, bole lah inbox fb @ call @ watsapp di 0102412461 abg yen utk info & bantuan.

Terima kasih kerana memilih saya sebagai perancang kewangan takaful anda.. Saya syg anda semua...

Jom sama2 memilih untuk kehidupan yang lebih terjamin... click sini untuk info detail dan like kalo suka

KOMEN TANDA SOKONGAN

Categories