Tuesday, July 19, 2011

SEGMEN 5: BLOG REVIEW NO. 3 ISTANA BIRU

Salam semua...
Cuaca macam nak hujan ni, sempat lagi ni review blog istana biru nih... istana biru memang betul-betul follower bertuah abg yen, nak tahu sebab apa? apa je yang dia buat always impress me hehehe... penulisannya bersahaja dan memikat sape sahaja yang membacanya... walaupun panjang berjela penulisannya tapi abg yen tak boring pun baca hope korang pun sama kan... so ape lagi jom terjah blog dia n follow ramai-ramai. Semoga tingkatkan lagi gaya penulisan anda... bakat yang ada harus digilap lagi... abg yen takde bakat menulis... abg yen main bantai je hehehe.

ISTANA BIRU
KLIK LA BANNER TU KALAU NAK TERJAH ISTANA BIRU

Ni antara kata-kata istana biru: Ok.. korang nampak x banner sapa atas tu??? sudah semestilah ini merupakan header jejaka stylo/abg yen... hahahh... ok nih segmen ke 5 abg yen... so dia suh wat satu entri yang bleh wat dia impress,than dia review blog tu... kalau semua yang masuk buat dia impress... maka semua la dia review... katanya la... bukan kata aku... huhuhu.. tapikan... aku x bleh blah ngan maskot segmen nih... korang nak tgk sapa??? jap...



korang nampak??? nih..muka adoi.. x da feeling... geram tul aku tgk muka selamba maskot abg yen nih...nak kena bekerja keras la nak bagi dia senyum... adoi..kalo syarat abg yen suh dia impress, memang aku kena g menuntut ilmu kat doraemon dulu... supaya dia jadi macam ni....

nampak lebih freindly lagi... upssss.... hahhahaha... tapi mujurlah... nak suh abg yen yang impress... adoi.... lega2 x payah jumpa ngan doraemon la... kesian dia... nak layan nobita yang slow tu lagi... huhuhu....
ok2... stop2 dari terus mengarut di subuh yang hening ini.. lepas bersahur aku pon mencari idea untuk segmen nih... so pagi memang fresh lagi..kalo biar sampai dah cerah bumi, maka idea aku akan lari... 

ok bercerita tentang abg yen, aku x ingatlah aku kenal dia dari blog sapa... yang aku tau aku follow dia... and than.. sok aku masuk blog, ramai yang gak yang dtg mengunjung.. so thinking why, rupa2nya.. aku merupakan follower bertuah abg yen ke 555... wah... aku pon x perasan kecantikan num tu... hehhehe....entri follower bertuah ke 555 tu abg yen kuarkan pada 14 june 2011 = hari selasa...SINI
rupanya sejarahnya abg yen nih nak amik number yang jarang org len guna... selalunya 100,200 kan??? tapi abg yen start ngan 99,222,333 555.... ha..sempoikan??? suka2...
ok, lagi tentang abg yen yang stylo nih... huhu.. orgnyer macam ramah jer kan??? pastu masa aku buka blog dia dulu dia bercerita tentang dunia lelaki... and ada gak lah entri2 nasihat yang dia bagi... pastu ada beberapa perkara yang aku suka pada abg yen....iaitu.
  1. abg yen nih seorang yg suka berterus terang
  2. entri dia rata-rata untuk membantu budak2 baru macam aku
  3. dan beliau sebenarnya seorang yang sangat pandai menghargai. :)
  4. gayanya persis seorang abg yg baik
  5. dan memang suka menonton hindustan... hehheh...dia suka kareena kapoor.
nih kesimpulan aku bagi setelah baca entri2 dia dulu...hahahha... kotkan??? aku pon x pernah jumpa abg yen nih... tapi entri2 dia lah yang buat aku berfikiran demikian... hehhehe.. jangan la marah abg yen erk... nak g menuntut ilmu doraemon la kalau abg yen marah...
lagi tentang abg yen... best sgt lah abg yen nih... sebab masa segmen 4,dia pilih ulasan aku sebagai ulasan terbaik... cuba tengok SINI...
"Apa yang pasti beliau mempunyai potensi untuk menyerlah dalam dunia blog sebab beliau mempunyai aura..."
ok... kat atas nih bukan ayat aku... tapi ayat abg yen... thanks abg yen... saya juga sangat terharu dengan pujian nih sebab belum pernah ada yang puji saya sebegini kecuali abg yen.. adoi.. terharu jap bergenang air mata...hukhukhuk.... ok2 x mo sedih2 satg abg yen menangis...huhu.... smile balik...

aku memang suka buat entri panjang2... tapi nanti takut x larat anda2 sekalian nak baca... bila jari mula menaip memang tak ingat dunia... huhu.. jadi minta maaf la yer....
cuma ada sedikit lagi kata2 untuk abg yen...
"thanks abg yen sebab selalu pilih saya jadi orang yang bertuah... sebab bukan senang nak jadi orang yang bertuah... hanya orang yang terpilih sahaja boleh tiba2 memilih mereka yang bertuah... walau entri dari blog nih sekadar dipicisan... tapi anda telah memberi owner blog nih beribu pengharapan, agar usaha diteruskan bukan disekarat jalan... semoga abg yen terus maju and dunia blogging abg yen juga sebaris ngan abg ben... insyaAllah satu masa nanti,sebab abg yen seorang yang murah hati... itulah magical of abg yen... hehheh"

ok... tutup bicara... happy reading and jom join segmen nih ramai2 k... huhuhu..jaminan trafik korang naik itu pasti... sebab telah terbukti.. terbaik dari ladang!!... :)


KOMEN TANDA SOKONGAN

Categories